Adil Başoğul Şiirlerini Sekiz Kitapla Yayımladı
top of page
Schoolgirl with Books

Adil Başoğul Şiirlerini Sekiz Kitapla Yayımladı

Güncelleme tarihi: 28 Şub 2022

Şair Adil Başoğul’un, Akdoğan Yayınevi’nden aynı anda çıkan sekiz şiir kitabı okurla buluştu.


Adil Başoğul
Adil Başoğul - Akdoğan Yayınevi

Şair Adil Başoğul’un, Akdoğan Yayınevi’nden aynı anda çıkan sekiz şiir kitabı okurla buluştu. Bugüne kadar çeşitli edebiyat dergilerinde yayımlanan şiirlerinden oluşan kitaplar, “Lirikler, Senfonikler, Yürektekiler, Gönüldekiler, Yunus Gönlüm, Masumlar, Sevdaluklar ve Ayruluklar” başlıklarını taşıyor. Toplam 364 şiirden ve 706 sayfadan oluşan şiir setinin kapak resimleri Sinan Yağmur’a, kapak tasarımları ise Nehir Akdoğan’a ait.


Adil Başoğul kitaplarında Mehmet Bardakçı, Bedriye Korkankorkmaz, Mehmet İş, Şaban Akbaba, Volkan Hacıoğlu, Halit Payza, Yusuf Alper ve Hatice Eroğlu Akdoğan gibi şairlerin ve yazarların görüşlerine de yer veriyor.


Öncelikle şiir olmak üzere, şiir makale, kitap değerlendirme, edebiyat yazıları ve aforizmalarıyla dikkat çeken Başoğul’un şiirlerinden, kitapların arka kapaklarında da örnekler görüyoruz.


Yaşarken insan bilir de ölüm acısını

Acaba ölünce de bilinir mi ki acısı

Yoksa kalanlara mı daha da zor

Yıkarken onları ölüm acısı

Gömerken gönül acısı

Adil Başoğul, şiir kitapları ve şiir anlayışı hakkında ise şunları söyledi:


"Kaliteli ve iyi bir şiir iç uyum düzenine, melodiye, estetik bir bütünlüğe sahip olmalıdır. Bu kapsamda sanat, edebiyat ve şiir aşıklarına, içeriği dolu dolu ve estetiği yüksek şiir kitapları sunmaya çalıştım. Bu konuda beni destekleyen herkese teşekkür ediyorum. 18-27 Mart 2022 tarihlerinde düzenlenecek olan Ankara Kitap Fuarı’nda, Akdoğan Yayınevi’nin standında kitaplarımı imzalayacağım için heyecanlıyım.”



Ahmet Zeki Yeşil


 

Adil Başoğul


Kırklareli/İnece doğumlu şair, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü mezunu. İstanbul’da dört yıl gazetecilik yaptı. Felsefe, sosyoloji, psikoloji, kişisel gelişim, sanat ve edebiyat alanlarında çalışmalarda bulundu. Halen Erzurum’da yaşıyor.

Schoolgirl with Books
bottom of page