Altıyedi Dergi’nin 13. Sayısı Çıktı
top of page
Schoolgirl with Books

Altıyedi Dergi’nin 13. Sayısı Çıktı

Altıyedi Sanat Edebiyat Dergisi 13. Sayı Dosya Konusu: “Yalan”


Altıyedi Dergi
Altıyedi Dergi - Güz 2022

Altıyedi Sanat Edebiyat Dergisi’nin “Güz-2022” sayısı (13. sayı), “Yalan” başlıklı dosya konusuyla çıktı. Kapak tasarımı Mine Yörük’e ait olup, Kürşat Coşgun yine çizerler arasında. Derginin başyazısında Kürşat Coşgun, kendilerine yazı ve şiirleriyle destek veren okurlara teşekkür etti. Özetle, “Yalan, her gün yaşamın daha da belirleyici bir parçası haline gelirken, biz Can Yücel ustanın ‘Sevgi Duvarı’ şiirinin son dizesine kulak kabartıyoruz. ‘Ne kadar yalansız yaşarsak o kadar iyi’” ifadelerini kullandı.


“Yalan” konulu dosyaya “Ahmet Özer, Mine Yörük, Hayri K. Yetik, Adnan Gerger, Hülya Deniz Ünal, Bora Ercan, Prof. Dr. Cemal Sakallı, Esra Kâhya, Akın Bakioğlu ve Yunus Aykut Kırbıyık” katkı sağladı.


Yeni sayıya öykü ve yazılarıyla “Berrin Nazlı, Üzeyir Karahasanoğlu, Gönül Malat, Alaattin Kara, Fatih Selvi, Olcay Karay, Ezgi Balaban, Özcan Temel, Doğu Karaoğuz, Ahmet Zeki Yeşil, Kerem Yükseloğlu, Özkan Mert, Nilüfer Benal, Tunç Tayanç, Barış Akkurt, Osman Akyol, Serdar Sözeri ve Gül Parlak” katıldı.


Şiirleriyle “Derya Çolpan, Emirhan Oğuz, Yusuf Ferhat, Fatoş Asya Akbay, Erman Öztürk, Cengiz Sinan Çelik, Mehmet Kuvvet, Özlem Sat, İdris Özyol, Rezan Çakar, İbrahim Karaca, Bahtiyar Kaymak, İrfan Temel, İbrahim Ekrem Keleşoğlu, Nihat Altun” yer aldı.


Bu sayının soruşturmasına “Ayşe Övür, Ekin Kadir Selçuk, Emre Ocaklı, Gönül Malat, Hıdır Murat Doğan, Murat Tenetoğlu, Uğur Demircan” katılırken; “Ali Öz, Altay Öktem ve Cenk Kolçak” söyleşilerde okuruyla buluştu.


Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfı (ZOKEV) tarafından yayımlanan dergiyi, “altıyedidergi@gmail.com” adresi ile seçkin kitabevlerinden veya Shopier üzerinden temin etmek mümkün.



İnstagram: @altiyedidergi


Twitter: @altiyedidergi


Altıyedi Dergi
Altıyedi Dergi - Sayı 13

Schoolgirl with Books
bottom of page