Buluntu Kutusu Dergisi 7. Sayısı Yayında
top of page
Schoolgirl with Books

Buluntu Kutusu Dergisi 7. Sayısı Yayında

Güncelleme tarihi: 30 Ara 2021

"Kaybettiklerinizi Bulacağınız Dergi" Buluntu Kutusu, 7. sayısıyla yayında.


Buluntu Kutusu
Buluntu Kutusu Ekim-Kasım 2021

İki aylık edebiyat dergisi Buluntu Kutusu, Ekim-Kasım 7. sayısıyla okuyucularıyla buluşuyor.


Derginin 7. sayısındaki yazarlar:


İnceleme: Bahar Elbir


Deneme: Kemal Şen, Hatice Köse


Şiir: Hikmet Kazel, Hatice Fakioğlu, Gamze Tigis, Hebun Pir, Doğu Kaşka, Hasan Temiz


Öykü: Didem Kazan Sol, Nazlı Doğan Özsöz, Erdal Taşkın, İdil Güney Şimşek, Emre Albayrak, Nurdan Şallı, Mehmet Cebe


Röportaj Kutusu konuğu:


Osman Palabıyık.



Derginin 7. sayısını aşağıdaki adresten ücretsiz indirip, okuyabilirsiniz.



Buluntu Kutusu Hakkında


Siyah önlük, beyaz yakalıktan mavi önlüğe geçiş yaptığımız senelerdi. Hâlâ var mı bilmiyorum “Ali ata bak, Işık ılık süt iç, İpek topu at…” emir kipli fişlerimizin olduğu, bir öğretmenimizin beş sınıfa birden eğitim vermeye çalıştığı, yazı tahtasını inşaat süngeri ile sildiğimizden mütevellit; tebeşir tozu ile epey haşır neşir olduğumuz, arkamızda resimli mevsimler tablosu ve önümüzde hayat bilgisi kitabının olduğu dönemler.


Küçük kitaplığımızın hemen yanında bir kutu dururdu. Bu kutunun adı “Buluntu Kutusu” idi. İçinde bu mis gibi kokan arı mayalı silgilerden tutun da kalem açacakları, kurşun kalemler, yakalık düğmeleri, önlük düğmeleri, tokalar, misketlere kadar birçok şey vardı. Kimi sınıfta, kimi okul bahçesinde düşürülmüş, kimi de okul yolunda bulunmuş şeylerdi. Bir şeylerini kaybetmiş olan arkadaşlarımız kaybettikleri şeyin önce bu kutuda olup olmadığına bakarlar, orada bulduklarında ise tarif edilemez bir mutluluk yaşarlardı.


Biz de işte bu fikirle dergimize “Buluntu Kutusu” ismini verdik ve “KAYBETTİKLERİNİZİ BULACAĞINIZ DERGİ” sloganıyla yola çıktık. Dergimizi açıp okuduğunuzda tıpkı kutuda kaybettiği eşyayı bulan kişilerin, aradığı şeyi bulmasının verdiği mutlulukla yüzünün gülmesi gibi yüzünüz gülecek ve mutlu olacaksınız. Kaybettiğimiz birçok hissiyatı bulmanıza yardımcı olmak için artık aranızdayız.


Bu minvalde siz değerli okurlarımıza sevincimizi, heyecanımızı anlatmaya çalışırken, hiçbir ideolojiye, kuruma ve şahsa bağlı kalmaksızın, tamamen tarafsız biçimde gönlümüzden gelen duyguları, dilimiz döndüğünce, özgün ve nitelikli şekilde sunmayı şiar edineceğimizi bilmenizi ister ve nitelikli olana sahip çıkmak konusunda sizlerden destek bekleriz.


Bulanlar ve kaybedenler olarak Buluntu Kutusu’nda buluşmak dileğiyle;


Önce sevgiyle sonra edebiyatla kalın…



İnstagram: @buluntukutusu

Schoolgirl with Books
bottom of page