Jean-Charles Berthier - Şut ve Gol
top of page
Schoolgirl with Books

Jean-Charles Berthier - Şut ve Gol

Kazanmak değerlidir, ama bazen hiç önemli değildir!


Şut ve Gol
Jean-Charles Berthier - Şut ve Gol - Günışığı Kitaplığı

Ödüllü Fransız yazar Jean-Charles Berthier, Türkçedeki ilk romanında okurunu, bir mini futbol turnuvasına davet ediyor. Olanca güçleriyle turnuvaya hazırlanan, aksiliklerden yılmayan takımların peşinden soluk soluğa koşturuyor. Kız ve oğlan takımlarının arasındaki amansız rekabeti sergileyen roman, sporda etik değerlere dikkat çekiyor, zafere götüren takım ruhunu, azmi ve disiplini yüceltiyor.


Felix ve takımı, önceki yıl kıl payı kaptırdıkları birincilik için Ümitler Turnuvası’na hazırlanırlar. Kaptan Isaac, turnuvaya günler kala sakatlanınca moralleri bozulsa da pes etmeye niyetleri yoktur. Sahaya çıkacak ve rakiplerini tek tek yeneceklerdir. Ne ki, turnuvada ilk kez yarışan, tuhaf isimli kızlar takımı skor tabelasındaki dengeleri altüst eder. Hayrete düşen Félix ve takımının aklında tek şey vardır: Yoksa bu yeni oyuncular hile mi yapıyordur!..


Jean-Charles Berthier

Jean-Charles Berthier


1985’te Fransa’da doğan Jean-Charles Berthier (Jan-Şarl Beğtiğe) eğitimini tamamladıktan sonra öğretmenlik yaptı, İngiltere ve Fransa’da çeşitli alanlarda çalıştı. Küçük bir kasabadaki gizemli bir olayı anlatan ilk çocuk romanı Nuit blanche (Uykusuz Gece) 2018’de okurla buluştu. 2021’de yine çocuklar için yazdığı, bir aile yolculuğuna odaklanan Ce qu’il y a entre le ciel et les montagnes (Gökyüzü ile Dağlar Arasında Ne Varsa) ve beslenme alışkanlıklarımız üzerine düşündüren Au secours, mes parents sont végétariens! (İmdat, Ailem Vejetaryen!) romanları yayımlandı.


2024’te Günışığı Kitaplığı’nca Türkçeye kazandırılan romanı Şut ve Gol!’ün (Droites au but!, 2022) ardından 19. Opalivres Ödülü’nü kazanan, kararları ortak almanın önemini vurguladığı A voté! (Oy Verildi!, 2022) kitaplarıyla çokça sevildi. Fransa’nın Loire ilindeki Charlieu’de yaşayan yazarın son romanı, kovboy bir kızın hikâyesini anlatan A la poursuite des pépites (Külçelerin Peşinde, 2023).


 

Yayınevi: Günışığı Kitaplığı


Çevirmen: Azade Aslan


Sayfa Sayısı: 100


Ebat: 12x18 cm


Baskı Yılı: 2024


Kategori: Çocuk Kitabı/Roman


Yaş: 4. 5. 6. Sınıflar

Schoolgirl with Books
bottom of page