Resül Efe - Bir Sonraki Ölüme Kadar
top of page
Schoolgirl with Books

Resül Efe - Bir Sonraki Ölüme Kadar

Resül Efe'nin, Edisyon Kitap etiketiyle yayımlanan ilk romanı "Bir Sonraki Ölüme Kadar" 2000'li yılların başında, iki gencin Beyoğlu'nda geçirdikleri varoluş çığlığı niteliğindeki bir hafta sonuna odaklanıyor.


Bir Sonraki Ölüme Kadar
Bir Sonraki Ölüme Kadar

2000’li yılların başında kimliklerine ve varoluşlarına itiraz eden iki asi genç.


Sıkıştıkları plaza hayatından kaçıp kendilerini Beyoğlu’nun arka sokaklarına, rock barlara, ucuz otellere atıp, Ortaköy sahilinde sabahın serinliğine sığınıyorlar.


Takım elbiselerinden kurtulup kot pantolonları ve rock tişörtleriyle edebiyatın, sinemanın, müziğin ve bolca içkinin sarhoşluğunda oradan oraya savrulan bir macera.


Bir hafta sonu boyunca, iki farklı kimlik arasında gidip gelişler… Beyoğlu’nun karmaşasında ne aradıklarından habersiz,

sadece nefes almaya çalışıyorlar.


Pazartesi sabahıyla birlikte yine rutinlerine döneceklerini bile bile yaşıyorlar.


Bir sonraki ölümlerine kadar...



Yayınevi: Edisyon Kitap

Sayfa Sayısı: 168

Kategori: Roman


 

Alıntılar


"Edebiyat, müzik ve aşk varken çok gereksiz bir olaydı siyaset."
"Ben ise her zamanki gibi kaçmıştım. Bana ilgi gösteren, huyuma suyuma gitmeye başlamış birinden. Neden kaçtığımı bilmeden. Hep sonrasından korkarak. Bilmediğim, sadece kurguladığım sonlardan."
"O an üzerime yapışan pis kokuyu hissettim. Mutsuzluğun kokusu ve tüm kokulardan daha beterdi."
"Bir hayvan dürtüsüyle doğuyor, sonra birkaç sivri akıllının koyduğu kurallarla yaşamaya çalışıyorduk ve en büyük özgürlümüzü başkaları ne der korkusuyla baskılıyorduk. Bu baskı gereksiz işlerde gereksiz zaman harcamamızı sağlıyordu."
"Nedense benim insanlar hakkında soru sormak gibi merakım yoktu. Anlatmak istiyorsa anlatırdı karşımdaki. Onun hakkında bir şey öğrenmek ne benim işime yarayacaktı ne de onun."

 

Resül Efe


1980 yılında Samsun’un Bafra ilçesinde doğan yazar, ilk ve orta eğitimini burada tamamladı. Küçük yaşlarda okumaya ve yazmaya başladı. Keyif aldığı bir başka konu ise teknolojidir.

Daha sonra öğrenimini de bu yönde sürdürüp, profesyonel hayatına devam etti. Bir süre sonra yazma tutkusu hobiden daha ağır bastı ve Müjdat Gezen Sanat Merkezi Akşam Okulu Yaratıcı Yazarlık Kursu’na katılarak yazım teorisi ve pratiği konusunda eğitimlere katıldı. Hâlâ yazmaya devam ediyor.





Schoolgirl with Books
bottom of page