Adil İzci’nin öykü formunda sözlü tarih çalışması olan “Yoklar Kitabı” Oğlak Yayınları etiketiyle yayımlandı.
Şair-Yazar Adil İzci’nin, Oğlak Yayınları tarafından basıma hazırlanan “Yoklar Kitabı” okuruyla buluşuyor. Adil İzci’nin öykü ile sözlü tarih arasında gidip gelen ve on yedi metinden oluşan kitap 136 sayfa. Kapak tasarımı ile iç sayfadaki görseller ise Gülseren Kayalı’ya ait. Form olarak öykü ama içerik olarak bir sözlü tarih çalışması. Tam da yazarının söylediği gibi, “… yitenlerin hayal âleminde olsun yeniden can bulmasına…” yol açan, açtığı yola ince anlatımıyla bizi de yoldaş eden, kendi yitip gitmişlerimize ışığını düşüren öyküler…
“Yoklar Kitabı”nın arka kapak yazısı özetle şöyle:
“Neden yazıyorsunuz?” diye sorarlar zaman zaman. Biraz da, “Yazmak neye yarar ki?” anlamında mı sorarlar bunu bilmem. Sanıyorum öyle… “Belleğin devinmesine, yitenlerin hayal âleminde olsun yeniden can bulmasına…” desem, yeter mi? Bence fazlasıyla yeter! Bu arada Oğlak Yayınları, “Güncel dünyanın önü alınamaz değişimlerinde bize edebiyatın sağladığı o güvenli noktanın keyfini sürerek okuyacağınızı umuyoruz” ifadelerini kullandı.
Adil İzci
Şair, yazar ve eğitimci. 16 Şubat 1954 tarihinde Niğde’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini burada tamamladı. 1978 yılında, Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi’nin Yeni Türk Edebiyatı Bölümü’nden mezun oldu. 1980-2010 yılları arasında İstanbul Robert Lisesi’nde Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni olarak görev yaptı. Robert Lisesi'nde edebiyat ve sanat dergisi Çağrı'yı kurdu. 1983-1997 yılları arasında yayımlanan dergide, dil kirliliği üzerine yazılar yazdı. Halen çalışmalarını İstanbul’da sürdüren Adil İzci, Dil Derneği üyesidir.
Yapıtları arasında Günizi, Su ve Yaprak, Kır ve Gök, Aşk İmiş, Haiku’ş adlı şiir kitapları; Ağaçlar Kitabı, Evler Sokaklar Kitabı, Kuşlar Kitabı, Ada Sularında, Canım Ada, Örtmenim, Eski Bir Niğde adlı kitaplar; Mavi Kitap, Sabahattin Kudret Aksal’a Armağan, Anılarda Sait Faik ile Edebî Bahisler (I ve II) adlı derlemeler, ayrıca çocuklar için yazdığı kitaplar bulunmaktadır.
Yayınevi: Oğlak Yayınları
Sayfa Sayısı: 136
Ebat: 11x21 cm
Baskı Yılı: Ekim 2022
Kategori: Öykü
Comments