Dilek İşcen Akışık - Kışkırtıcı Eşikler
top of page
Schoolgirl with Books

Dilek İşcen Akışık - Kışkırtıcı Eşikler

Dilek İşcen Akışık'ın ilk romanı "Kışkırtıcı Eşikler" Edebiyatist etiketiyle raflarda!


Kışkırtıcı Eşikler
Dilek İşcen Akışık - Kışkırtıcı Eşikler - Edebiyatist

Dilek İşcen Akışık’ın yeni kitabı “Kışkırtıcı Eşikler,” Edebiyatist etiketiyle yayımlandı. Akışık’ın beşinci kitabı olan “Kışkırtıcı Eşikler” aynı zamanda ilk romanı. Romanın teşekkür bölümünde, “Güzel insan Mario Levi’ye delilik diyarından sonsuz teşekkür...” ifadeleri yer alıyor.


Akışık yeni kitabı hakkında, “Hakikat ile hayal arasındaki bağlantı edebiyatı yakından ilgilendirir. Gözlemler, yaşanmışlıklar, gizemli suskunlukların arkasında saklananlar, hissedilenler; yaşayanlara ve yaşama değer katmaz mı? Can dostuna yazdığı mektupları on yıl sonra okuduğunda, farklı dönemlerden iki kadının birbirini kucaklaması mümkün mü? Soruların yanıtları kitabımda…” şeklinde konuştu.


“Kışkırtıcı Eşikler”in arka kapak yazısı özetle şöyle:

 

“Alın yazısı, nasıl bir şeydir diye düşünürüm bazen. Yazılanlar, doğru alınlarda mıdır? Yazılanlar, sabit midir? Eğer anlaşılması mümkün olmayan tuhaflıklar, etrafında dolaşıp duruyorsa insanın, bunlar birer işaret olabilir mi? İki kişiyi birbirine bağlayan alın yazısının öyle ya da böyle başlangıç ve bitiş zamanı yok mu?”


“Kışkırtıcı Eşikler,” duru anlatımıyla okurların ilgisini çekecek bir kitap. Kitap satış sitelerinden ve Edebiyatist Yayınevi’nden (edebiyatist.com) temin edilebilir.


 

Dilek İşcen Akışık


İzmir doğumlu yazar, Dokuz Eylül Üniversitesi İngilizce bölümü mezunu. Öğrencilik yıllarında başlayan yazı tutkusu 1984 yılından itibaren şiirle devam etti. Daha sonra öykü ve denemelerle yol aldı. Bu öyküleri ve denemeleri; Yazı-Yorum, Sin Edebiyat, Nif Sanat, Son Gemi, Lacivert, Kirpi, Papirüs, Panzehir, Edebiyat Nöbeti, Cumba Fanzin ve 21 Kadın 21 Öykü seçkisinde, şiirleri ise; Detay, Şiir Ülkesi’nde, İstanbul Şiirleri, Şiir İstanbul’a Seyahat Ediyor, İstanbul-Selanik Hattı, Benidorm İstanbul 2020 Türk Şairler, Cemal Süreya’nın Ölümünün Otuzuncu Yıl Anısına, 2021 Unesco Dünya Şiir Günü İstanbul Etkinlikleri seçkilerinde yayımlandı.


Yayımlanan kitapları; Dilekistan (şiir), Dilekistan Öyküleri (öykü), Değerine Değer Kat (deneme) ve Zamansız Saat (öykü).


 

Yayınevi: Edebiyatist Yayınevi


Sayfa Sayısı: 272


Ebat: 13,5x21 cm


Baskı Yılı: 2024


Kategori: Roman

Schoolgirl with Books
bottom of page