Mehmet Ali Tan - Pantolonlu Bulut
top of page
Schoolgirl with Books

Mehmet Ali Tan - Pantolonlu Bulut

Mehmet Ali Tan'ın yeni şiir kitabı "Pantolonlu Bulut" Kanguru Yayınları'ndan çıktı.


Pantolonlu Bulut
Mehmet Ali Tan - Pantolonlu Bulut - Kanguru Yayınları

Mehmet Ali Tan'ın yeni şiir kitabı “Pantolonlu Bulut,” Kanguru Yayınları etiketiyle yayımlandı. Genel Yayın Yönetmenliğini Aydın Şimşek’in yaptığı kitapta 87 şiir yer alıyor. Kapak tasarımı ise Nurgül Gökmen’e ait.

 

Adını, Mayakovski’nin aynı adı taşıyan şiirinden alan “Pantolonlu Bulut”un arka kapağı Mehmet Ali Tan'ın bir şiirine ayrılmış:

 

Bizler hem sarhoş

Hem ayıklarız

Suda yüzen kayıklarız

Gün geceye girince

Güzeli sayıklarız

Haydi, oğlanlar oğlanlar

Niçin kızlar oynamıyorlar?

“Lariç çum terelelli

hayhahay”

 

Mehmet Ali Tan, önceki kitabı “Çın Çınn”da olduğu gibi yine rakının ve rakılı sofraların edebiyatını yapıyor. İronili ve eleştirel dili, yine ön planda. Tema ise her zaman hayatın kendisi. Mehmet Ali Tan, kitabıyla ilgili şunları söyledi: “Yazar, yapıtı ağzını açtığında ağzını kapatmalıdır (Nietzche); yazar, yazar, biter; söz okuyucunun.”

Kendine özgü söyleyişiyle şiir severlerin ilgisini çekecek olan “Pantolonlu Bulut,” internet satış sitelerinden ve “www.kanguruyayinlari.com” adresinden temin edilebilir.

 

Mehmet Ali Tan


1960 Isparta doğumlu. 1982’de Ankara Gazi Yüksek Öğretmen Okulunu bitirdi. Bir süre Ceyhan’da öğretmenlik yaptı. Yurt dışında dil tahsili gördü. Daha sonra kamuya girdi, özel sektörde de çalıştı. Çeşitli ülkelerde bulundu. Yaşam Sanat, Üvercinka, Kasabadan Esinti, Tmolos, Deliler Teknesi, Artemis, Şehir, Sin Edebiyat, Zil, Kanca gibi dergilerde şiir ve öyküleri yayımlandı. Bazı antolojilerde de yer aldı. İlk şiir kitabı “Çın Çınn,” 2020’de Klaros Yayınları’ndan çıktı. Ankara’da yaşamaktadır. Evli ve bir çocuk babasıdır.


 

Yayınevi: Kanguru Yayınları


Sayfa Sayısı: 96


Baskı Yılı: 2024


Kategori: Şiir

Schoolgirl with Books
bottom of page