Mehmet İş - Kılıç Yansıması
top of page
Schoolgirl with Books

Mehmet İş - Kılıç Yansıması

Şair Mehmet İş’in yeni şiir kitabı “Kılıç Yansıması” Öteki Yayınevi etiketiyle yayımlandı.


Kılıç Yansıması
Mehmet İş - Kılıç Yansıması - Öteki Yayınevi

“Şiir, şairin dertlerini dile getirir.” diyen Mehmet İş, 61 şiirden ve 88 sayfadan oluşan yeni kitabında okuru bu dertlere ve duygu dünyasına ortak ediyor. “Kılıç Yansıması” çocuğunu kaybeden bir babadan babasını kaybeden bir oğula, kan davasından yetim yaşamlara, ölümle burun buruna yaşayarak ölümle sınanmaya, doğaya yapılan kıyıma, ayrılıklara, kavuşmadaki sevinçlere, yanlış anlamalarla öldürülmüş sevgilere, bilinçsiz yöneticilerin yol açtığı felaketlerden ülkesi için toprağa düşmüş şehitlere kadar birçok konuyu içinde barındırıyor. İnsan ve insan olmanın gereklerini sorgulayan şiirler...


Gerek edebiyat dergilerinde gerek diğer tüm kitaplarında olduğu gibi yalın ve içten şiirleriyle dikkat çeken Mehmet İş, bu kitabında da dile çok özen göstermiş. Mehmet İş: “Herkes aslında biraz şairdir. Bu çerçevede görevimiz, dilimizi ve kültürümüzü bir şekilde geleceğe aktarmak olmalıdır. Türkçe çok büyük ve zengin bir dil. Çok büyük bir edebiyat. Yunus, Karacaoğlan, Dadaloğlu, Pir Sultanlar... olmasa ne yapardık...” diyerek dile verdiği önemi gösteriyor.


Kitabın arka kapağındaki şiir ise şöyle:


“Ölümlü birinden doğmamış gibi Benim yanlışlarımı düzeltme Bu neyin cesareti Bizim sahiller denize diktir Böyle düz sahiller korkutur bizi Eski kabilelerin göçleri Uzak diyarlardan baskına gelir Tek gözlü korsanlar gibi”


Mehmet İş’in, “Kılıç Yansıması”nın yanı sıra “Ayrılık İhanettir” ve "Kutsal Meyve" isimli şiir kitapları da bulunuyor. Genel yayın yönetmenliğini Vedat Yeniçeri’nin yaptığı “Kılıç Yansıması”nı, seçkin kitap mağazaları ve kitap satış sitelerinden temin edebilirsiniz.



Ahmet Zeki Yeşil


 

Mehmet İş


Gazeteci, şair ve editör Mehmet İş, 1963 yılında Trabzon’da doğdu. Karadeniz Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünü bitirdi. 1984-1987 yıllarında Trabzon’da yayımlanan Karadeniz Gazetesi’nde kültür ve sanat sayfasını hazırladı. Aylık Boztepe dergisinin genel yayın yönetmenliğini yaptı. İlk şiiri 1978 yılında Türk Edebiyatı dergisinde yayımlandı.


 

Yayınevi: Öteki Yayınevi


Sayfa Sayısı: 88


Ebat: 13,5x19,5 cm


Baskı Yılı: 2022


Kategori: Şiir


Schoolgirl with Books
bottom of page